TURIST I STOCKHOLM? DET HÄR SKA DU UPPLEVA!

I Stockholm finns det mycket att se och uppleva som turist. En väldigt kul aktivitet är att gå på takvandring. Här får du reda på allt som är värt att veta om takvandring, hur du kan boka en guidad tur och var man bäst takvandrar i Stockholm!

 

NJUT AV STORSLAGNA VYER FRÅN STOCKHOLMS VACKRASTE TAKÅSAR

 

Takvandring är ett spännande koncept där du som besökare får chansen att uppleva Stockholm ovanifrån. Är du inte höjdrädd är det här en fantastisk upplevelse som kombinerar lite nyttig träning med spännande sightseeing och mycket kulturhistoria.

 

HUR EN TAKVANDRING KAN SE UT

Guidade takvandringsturer ordnas på flera ställen i Stockholm, de flesta med stopp i Gamla Stan, Gamla Riksdagshuset och Riddarholmen. En del tak tar dig så högt upp som 45 meter med mäktiga utsikter över Stockholms mest storslagna fasader och byggnader.

En guidad takvandring pågår i mellan 1,5 och 2 timmar, beroende på arrangör och storlek på turen. Du får lära dig mer om Stockholms kulturhistoria på ett helt annat sätt, se de ståtliga gamla byggnaderna från ett nytt perspektiv och njuta av adrenalinruset medan du tar dig från tak till tak. Kunniga guider leder dig genom stadens spännande förflutna med oslagbara vyer av de viktigaste platserna.

SELE OCH HJÄLM UNDER SIGHTSEEINGTUREN

Självklart sker takvandringen under trygga former. Säkerhetssele och hjälm ingår, samt en grundlig genomgång av hur takvandringen kommer att gå till under ledning av certifierade guider. Säkerhetsselen måste vara på och säkrad under hela vandringen. Det krävs ingen tidigare erfarenhet av klättring för att få vara med.

 

ATT TÄNKA PÅ INFÖR VANDRINGEN

 

Glöm klackarna hemma och dra på träningsdojorna istället. Vandringen sker längs takens många gångbryggor så här är det rejäla kläder som gäller och sköna, stabila skor. Det finns ingen åldersgräns för takvandring. Däremot krävs det att du är minst 150 cm lång och inte väger mer än 120 kg. Barn under 18 år får inte vandra på egen hand utan måste ha en målsman med sig som sällskap.

Mycket pirr i magen och höjder som ibland kan kännas svindlande gör att personer med yrsel, höjdrädsla eller hjärt- kärlsjukdomar avråds från att delta. Är du osäker bör du rådfråga din läkare först innan du bokar in dig på en takvandring.

De flesta takvandringar arrangeras mellan april och oktober och utförs alltid i grupp tillsammans med andra takvandrare.

 

EN NERVKITTLANDE UPPLEVELSE

 

Letar du efter en annorlunda, spännande och samtidigt lärorik upplevelse i Stockholm rekommenderar vi varmt att prova på takvandring. En oslagbar panoramavy över Stockholms takåsar och torn väntar. Flera arrangörer ordnar turer dagligen, däribland LiveIt och Takvandring.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *