Faciliteterna för golf i Thailand

 

Förutom den storslående gästfrihet som hör till den thailändska kulturen så är det thailändska klimat och den thailändska natur också en upplevelse i sig, när man besöker det sydostasiatiska landet. Det tropiska klimatet som förutsätts av de tre årliga monsunerna som blåser i varsin riktning, varierar mellan kyligt, varmt och regntid. Gemensamt för dessa tre väderlekar är temperaturen som för det mesta placerar sig omkring 27 grader. Just på grund av de stabila men varma temperaturerna är Thailand de senaste åren blivit golfturismens Eldorado. Här är det nämligen sällsynt att vädret förhindrar golfspel utomhus. Istället öppnar Thailands tropiska klimat upp för nya golfmöjligheter som inte finns i västerns klimatzoner.

Det tropiska klimatet og breda möjligheter för golf, vita stränder och formidabel service är just en av anledningarna till att Thailand är ett av Sydostasiens mest besökta länder. I 2012 besökte inte mindre än 22 miljoner människor landet, vilket är en procentökning på runt 15% sedan 2011. Med åren har fler och fler öppnat ögonen för Thailand., vilket man också kan märka på golfsporten som med tiden är blivit en ytterst populär sport för både medelklassen, men också samhällets elit, Thailands befolkning och för turisterna som vallfärdar till landet för att spela golf i exotiska omgivningar.

Thailands exotiska golfbanor

När man spelar golf så är gräsets kvalitet alfa och omega för spelets fundament. Den stora variation av grästyper som beläggs på de thailändska golfbanor är en annan anledning – förutom det tropiska klimatet – som gör Thailand till ett populärt turistmål för golfare. Det mest använda gräset som beläggs på de thailändska golfbanorna är den grova grässorten Bermuda gräs. Det är en tjock och tät grässort som med sin solida täthet skapar ett solitt underlag för golf i Thailand. Typiskt blandas denna sort med andra typer av Bermuda gräs (resultatet är det så kallade hybrid Bermuda gräs) för att ge golfspelarna optimala spelförhållanden när de reser till Thailand för att spela golf. Orsaken till att det hybrida Bermuda gräs är en populär grässort, som finns på thailändska golfbanor, är att denna grässort är speciellt resistent mot sjukdomar och ogräs, som kan vara i vägen när miljonvis turister besöker Thailand för att spela golf.

Dessutom är den hybrida form av Bermuda gräs lätt att anpassa till ett särskilt klimat och är därför perfekt för Thailands stabila temperaturer, men olika vindförhållanden. På grund av denna grästyps resistens kommer Thailands golfbanor alltid att vara resistenta och sunda – speciellt gräsets mörkare färg indikerar att grässorten håller till golfspel i ett exotiskt klimat som både kan bjuda på torra och våta perioder. Oansett vad så kommer gräset alltid att se sunt ut på Thailands exotiska golfbanor.

När Thailands säregna flora inkorporeras i golfbanorna är du som golfturist inte bara garanterat en fantastisk gräsmatta att spela på men också en fröjd för ögat utan like. Thailands stora areal skapar också ett viktigt grundlag för en stor variation av exotiska golfbanor. Om du gillar utmanande backor, invecklade banor, vackra blomsterdekorationer och vattendrag i mellan eller sunt gräs så långt ögat når? Är du en af dem som frästas till att spela golf i Thailand så är du med golfbanornas exotiska kvalitet garanterad en golfupplevelse du sent vill glömma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *