Åk på upptäcktsfärd på safari i Tanzania

Åker du på safari i Tanzania så kommer du att uppleva ett spännande och mångfaldigt djurliv, vackra landskap och en helt annorlunda kultur. Vi bjuder på lite goda idéer till resan härunder.

Från de klassiska safari game drives på savannen vid Serengeti National Park, den fängslande Ngorongokratern och safarirundor till fots i en annan nationalpark, Tarangire, till de sköna kritvita stränder och korallrev på Zanzibar bjuder en safariresa till Tanzania på en rad vidunderliga upplevelser som är värda att resa långt för. Om du vill prova något utöver det vanliga i Tanzania så finns det nämligen också rika möjligheter för det. T.ex. kan du åka på schimpanstrecking i regnskogen på outforskade stigar vid Mahale eller Gombe eller en tur till det isolerade reservatet Selous.

På trots av de spännande, hemliga destinationerna i Tanzania är det dock inte många av dem som kan erbjuda eller matcha de upplevelser som du får på Serengeti National Park. Detta stället är i sannhet en pärla av ett klassiskt safariresmål med orörda växter och stora flockar av djur och Den Stora Vandringen (The Great Migration). Vandringen är ett väldigt populärt event som attraherar många turister för här kommer du att uppleva inte mindre än miljoner av gnuer och hundra tusentals zebror och antiloper på vandring runt i Masai Mara och Serengeti ekosystemet. En fast rutt som djuren följer varje år för att ha nog med mat och vatten året runt.

Här visar naturen sig från sin mest extravaganta sida med de hundratusentals djur som korsar de stora floderna och sätter livet på spel – med hungriga krokodiler som lurar i vattnet, flera hungriga lejon på land och gnuernas egna hårda hovar som varje år dödar flera av dem själv för att de närmast trampar ihjäl varandra på grund av det stora antal som samtidigt försöker korsa floden. Det är en dramatisk upplevelse och blodet flyter ofta i floderna, men det är en oförglömlig upplevelse som man inte kan se någon annanstans i världen.

Om blodröda floder och döda gnuer inte är något för dig så finns det som tur är en massa lugna och mysiga stunder på en safaritur, och i Tanzania finns det stora möjligheter för att uppleva The Big Five på nära håll, för i nationalparkerna möter du lätt både lejon, leoparder, bufflar, noshörningar och elefanter.

Om du reser ensam, med barn eller ska du kanske på bröllopsresa så finns det massor av resekombinationer att välja mellan. En mycket populär kombination är t.ex. att flyga till ö-paradiset Zanzibar där du kan njuta av vita stränder, kristallklart blått vatten, simma med delfiner och några av de mest exklusiva och lyxiga strandhotell och bungalows. Härifrån kan du lätt flyga till Tanzania och åka på en klassisk safaritur och kanske sova i lyx- eller autentiska rå tält i bushen med de främmande ljuden från buskarna omkring dig. Eller välj en av de läckra safarilodges med swimmingpool, bar och alla andra faciliteter som hör till en resa du aldrig kommer att glömma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *