3 semesterdestinationer du bör överväga

Är du mera till sol och värme än regn, kyla och slask? Du är kanske en av de många svenskar som blir mer och mer depressiva ju längre vintern varar? Hur skulle det vara att dra på en läcker varm semester där du kan ladda upp batterierna och bli bättre till att klara den svenska vinterns trista mörker.

Vi har hittat tre superspännande all inclusive resedestinationer som passar perfekt till dig som önskar sol och värme i vinterdepressionen.

Cancun, Mexiko

Mexiko blir som regel förbundet med narkotika kriminalitet, men visste du att Yucatan-halvön i Mexiko är ett av de mest populära resmål för amerikanare? Cancun är den största stad på Yucatan-halvön som förövrigt ligger ut mot det karibiska havet. Här får du läckert väder, vackra vita sandstränder med turkosblått vatten och inte minst höga temperaturer i både luften och vattnet.

Vare sig om du vil bada och ligga på stranden hela semestern eller om du vill ut och uppleva kulturen så är Cancun stället att åka till. Ca 2 timmars körsel från Cancun hittar du gamla Maya pyramider och bara 1 timmes körsel från Cancun hittar du den mindre Playa del Carmen som är en skön turistby med massor av shoppingmöjligheter och god mat.

Vad angår säkerheten i Cancun och på resten av Yucatan-halvön så är det lika säkert som i Europa, om inte säkrare. Turismen spelar en så stor roll av ekonomin att polisen är mycket observant på att det inte händer något med turisterna.

Ras al-Khaimah, Förenade Arabiska Emirater

Gillar du arabisk kultur så är Ras al-Khaimah just stället för dig. Det ligger i den nordliga delen av de Förenade Arabiska Emiraterna och här hittar du en kombination av arabisk kultur och västliga faciliteter.

Du hittar kilometervis med vita sandstränder, höga temperaturer, läckert kristallklart vatten och massvis med god mat.

Gillar du shopping så ligger Dubai bara 2 timmars körsel ifrån Ras al-Khaimah och om du är mer till vilda aktiviteter kan du överväga den ytterst populära Jeepsafarin i öknen.

Då Ras al-Khaimah är en arabisk stad så gäller självklart arabiska regler, vilket du definitivt märker av när det kommer till klädstilen. Generellt är det förbjudet för både män och kvinnor att visa knän eller skuldror i offentligheten. När det ska ätas är detta ifört långa byxor. Det är dock tillåtet att bada i bikini på hotellets poolområde och möjligtvis också vid stranden, även om reglerna konstant ändras. Du kommer att kunna se detta på skyltar som står överallt i staden.

Chiang Mai, Thailand

Den sista destinationen vi väljer att visa är till dig som älskar asiatisk kultur, buddhistiska tempel och en fantastiskt vänlig kultur.

Vi pratar självklart om Chiang Mai, Thailand som har blivit extremt populärt som resedestination de sista åren.

Här får du inte läckra stränder, men däremot vacker Thailändsk kultur, värme, låga priser och inte minst otroligt många kulturella ställen.

Här finns många bra shoppingerbjudanden i de stora galleriorna eller på den lokala marknaden. Du kan äta allt ifrån västlig mat till thailändska delikatesser och inte minst kan du unna dig massage, skönhetsbehandling etc. till mycket låga priser.

Låter detta som något för dig så kika in Chiang Mai.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *