3 saker du måste uppleva på Las Ramblas i Barcelona

Las Ramblas i Barcelona är en lång gånggata på ca 1.3 kilometer med träd stående längs sidan av vägen. Den går ifrån det stora torget Plaça de Catalunya helt ner till hamnen.

Las Ramblas, eller Ramblan som många svenskar kallar den, hittar du massor av underhållning och små gatubutiker. Och på sidogatorna till Ramblan finns det också massor av upplevelser.

Här är 3 saker du bör och måste uppleva när du besöker Las Ramblas i Barcelona.

Gatukonstnärerna

På Ramblan finns det som sagt massor av underhållning och handlande. Många av dem som står på gatan och handlar har faktiskt inte tillåtelse till att göra det och du ska vara särskilt försiktig med dem som säljer väskor, T-shirts, klockor och smycken. Dessa varor är väldigt ofta kopior och är inte värt att spendera pengar på.

Däremot är gatukonstnärerna en stor upplevelse. Det finns många former av konstnärer allt från porträttmålare och karikatyrkonstnärer till konstnärer som målar med sprayburkar.

Allihopa är verkligen talentfyllda och det är en jättestor upplevelse att se hur et konstverk blir gjort t.ex. med sprayfärg. Tyvärr har dessa konstnärer heller inte tillåtelse till att sälja. Och på trots av deras jättestora talent så händer det att den lokala polisen avlägsnar dem.

Marknaden La Boqueria

Ca halvvägs ner på Las Rambla hittar du La Boqueria. Den ligger inte på själva Ramblan men inne på en av sidogatorna.

La Boqueria är en jättestor marknad där det säljs grönsaker, färsk frukt, nyfångad fisk och skaldjur, kött, godis och många andra livsmedel. Alla färska varor framkallar ett välde av färger och om du älskar god mat och matlagning, så kommer det med garanti sätta igång inspirationen till ny matlagning.

Har du barn med så kom dock ihåg att informera dem om att de inte får röra vid varorna. Det låter som bagatell men när barnen ser alla de spännande frukter och färger samt krabbor som rör sig i kylmontrarna så blir det svårt att hålla fingrarna för sig själva.

Blomsterbutikerna

Nu har jag sagt att du skal vara lite försiktig med försäljarna samt de som säljer rosor. Men en sista sak du absolut ska uppleva på Las Ramblas är blomsterbutikerna.

På hela Ramblan finns det massor av små kiosker och på ett område av Las Ramblas är kioskerna bara blomsterbutiker. Det är alla världens blommor, vackra och spännande och de pråliga färgerna pryder verkligen gatan. Absolut värt att uppleva.

Det skall du vara försiktig med

Ramblan är ofta fyllt med många människor. Och där det finns många människor finns det också ficktjuvar. Därför ska du vara varsam med dina kontanter. Låt bli att köpa rosor från Romer. Även om rosorna ofta sälgs av fattiga barn så är många av dem barn som av vuxna är tränade till att stjäla dina pengar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *